Двадесет и шестима кандидати за депутати са избрани от два района и следва да изберат от кой ще влязат в парламента

Двадесет и шестима кандидати за народни представители са избрани едновременно в два многомандатни района на изборите за 48-о Народно събрание. Решението на Централната избирателна комисия (ЦИК) е публикувано снощи на сайта на Комисията. Кандидатите са длъжни в еднодневен срок от узнаването писмено да заявят в ЦИК от кой район искат да влязат в парламента.

Сред избраните от два района е Делян Пеевски от ДПС, който трябва да избере дали ще бъде депутат от Благоевград или от Пазарджик. Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ е избран от Кърджали и от Шумен.

Съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ Асен Василев влиза в парламента от Хасково и от 23 МИР-София. Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов е избран за депутат от 25 МИР-София и от Варна.

Председателят на „Български възход“ и бивш служебен премиер Стефан Янев става народен представител от Пловдив или от 24 МИР-София.

Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС трябва да избере дали да е народен представител от Разград или от Русе.

Съпредседателят на „Демократична България – обединение“ Христо Иванов влиза в парламента от Пловдив или от 24 МИР- София. Лидерът на БСП Корнелия Нинова е избрана за депутат от Благоевград и от 25 МИР-София.

С най-много – шестима кандидати за депутати, избрани от два района, е Движението за права и свободи. От „Възраждане“ от две листи са избрани петима, от „Демократична България“ – четирима, по трима от „Продължаваме Промяната“, ГЕРБ-СДС и „БСП за България“, и двама от „Български възход“.

Бта

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *