Иван Георгиев единствен от България на финала на международна олимпиада по английски

Иван Георгиев от XI А клас на СУ „Цанко Церковски” е с пето място във финалния кръг на международната олимпиада по английски език. Той бе единственият ученик от България, допуснат директно до световния финал в пета възрастова група.

Финалът се проведе в Рим в края на септември, а общият брой ученици на финалния кръг в шестте възрастови групи бе 150 от 55 държави. Във възрастовата група на Иван се състезаваха 21 участници от Малайзия, Египет, Индонезия, Пакистан, Италия, Мароко, Тунис, Турция, Молдова, Кипър и др. Финалният кръг на състезанието се състои от четири различни компонента – слушане, четене, писане и говорене, както и допълнителен езиков тест, който се използва при финалното класиране на участниците. Иван постигна максимален брой точки на компоненти слушане, писане и говорене, а на компонент четене загуби една точка. Така той ще получи международно признат сертификат за владеене на английски език на ниво В2 с обща успеваемост 99%. След прибавянето на резултатите от езиковия тест Иван Георгиев се класира на пето място.

„Хипо – английски без граници” се организира за десета поредна година. С всяка изминала година състезанието се разраства, като през тази година се включиха 67 750 ученици от 60 държави в Европа, Азия и Африка. Олимпиадата се провежда в 4 кръга. В първи кръг участват всички ученици, а до втори кръг се допускат учениците, чийто резултат е сред най-високите 10% от участниците в държавата. Класирането след втори кръг вече е общо за всички ученици от всички държави. Състезателите с най-висок резултат в съответната възрастова група се допускат директно до финал, а тези с втори резултат се класират на регионален финал.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *