Двама братя купиха мелничния комбинат в Полски Тръмбеш

Георги и Иван Георгиеви се хванали с начинанието по обява за продан в интернет

 

ДВАМА БРАТЯ ЗЕМЕДЕЛЦИ ОТ ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ КУПИХА ОГРОМНИЯ МЕЛНИЧЕН КОМБИНАТ В ГРАД Полски Тръмбеш, след като научили за продажбата от обява в интернет. Сделката е изповядана през май 2022 г., а амбициите им са да пуснат мелницата идната пролет след ремонтни дейности.

50-ГОДИШНИЯТ ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ СПОДЕЛЯ, ЧЕ са видели обявата в интернет и влезли в контакт със собствениците. След това с четири години по-малкия му брат се свързали и с банка, която им дала кредит. Така с помощна на банката и със собствени средства фирма „Хермес 2011” ЕООД успява да стартира рисковото начинание да възроди мелницата в Полски Тръмбеш, която не е работила доста години.

Новата придобивка

„Не искам да говоря за пари, но благодарим на Първа инвестиционна банка за заема, който бе даден срещу ипотека. Смятаме да ползваме силозите и да произвеждаме и брашно. Обмисляме да съхраняваме зърно на други колеги земеделци, 5-валцовата мелница е с капацитет 60 – 70 тона брашно. Хубавото е, че всичко е запазено и в изправност и има нужда от лек ремонт”, споделя големият брат Георги Георгиев и допълва, че обработват около 3000 декара земи в района. Той самият е майстор и повечето от ремонтните дейности в новата придобивка ще прави сам.

ИДЕЯТА Е ДА СЕ ПРАВИ И БРАШНО, А АКО ТОВА СТАНЕ, ТАЗИ МЕЛНИЦА ЩЕ Е ТРЕТА В ОБЩИНА ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ редом с Климентово и Обединение, която ще произвежда и брашно. Целият мелничен комбинат в Полски Тръмбеш е върху площ от 12 декара, силозите са с капацитет за съхранение на 10 000 тона зърно.

Георги Георгиев пред мелницата

Мелничният комбинат в Полски Тръмбеш бе обявен за продан в интернет срещу 1 250 000 евро с капацитет на предприятието 100 тона готова продукция на ден. Дали на тази цена братя Георгиеви са купили мелницата, не се знае, но е важно, че смелото начинание ще съживи бизнеса в Полски Тръмбеш независимо от политическата и икономическа криза.

Нели СУКОВА

Сн. авторката

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *