Времето

Слънчево и сравнително топло, възможни са сутрешни мъгли

През нощта ще има разкъсана висока облачност. Ще духа слаб южен вятър. Минималните температури ще бъдат между 8 и 10 гр. За В. Търново минимална температура около 10 гр.

В четвъртък времето ще бъде предимно слънчево. Сутринта около водните басейни ще се образува мъгла, която с напредването на деня бързо ще се разсее. До обяд ще бъде почти тихо, а след обяд ще духа слаб вятър от северозапад-север. Максималните температури ще са между 20 и 22 гр. За В. Търново максимална температура около 22 гр. Атмосферното налягане ще продължи да се повишава.

Над западните и централни части на Стара планина отново ще има много слънце. Ще духа слаб до умерен вятър от северната четвърт. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 15 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около 9 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 28.8 гр. през 1911 г., най-ниската измерена минимална температура е -6.1 гр. през 1988 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 46 минути и ще залезе в 18 часа и 16 минути. Фаза на Луната: два дена след новолуние.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *