Снекбар „Силви” предлага евтина топла храна по стари рецепти за обяд и за вкъщи

Новата придобивка е в бившето барче на Общината, Силвия Николова ще развива кетъринга си и в други градове

 

Силвия Николова превърна бившето барче на Общината в топла точка с обедно меню от супи, второ и десерти. Готви се на място, а екипът е от четирима. Главен готвач е Елка Кирилова, помощник Севда Рафаилова, а различното меню всеки ден е на съдържателката Силвия Николова. Всяка сутрин тя оповестява дневното меню в страницата на снекбар „Силви” във Фейсбук. В менюто освен готвени гозби с месо и супи задължително присъства за десерт крем карамел и мляко с ориз плюс други лакомства.

Откриването на „Силви”.

Само месец след отварянето си снекбар „Силви” е най-търсеното място в Полски Тръмбеш, а храната никога не стига. Малкото бистро предлага храна и за вкъщи, но не работи вечер, защото персоналът не може да смогне.

Само за 10 лева служители на Общината и жители от града могат да обядват различни вкусотии – първо, второ и десерт, които са приготвени по стари и изпитани рецепти от българската и турската кухня. Предлагат се между 7 и 9 ястия, поне по две супи, по три вида салати и десерти. Жените в кухнята всяка сутрин от ранни зори приготвят по 80 – 90 порции. Най-скъпата гозба е дроб сарма за 5,50 лева, порция пиле със зеле пък струва 4,80 лв. Грамажите са спазени по изисквания.

„Захванах се с топлата точка спонтанно, дойде ми отвътре, а това е третият ми опит за ресторант, надявам се да е успешен. Тежеше ми много да няма след работа откъде да си вземеш храна за вкъщи в Полски Тръмбеш. Вместо да си губиш времето в кухнята, да си купиш нещо за четирима на път за дома. И реших да улесня домакините, като взехме барчето на Общината под наем. Когато имам повече време, правя за десерт домашни сладкиши. Седмичното меню измислям аз и по книги със стари рецепти на Асен Чаушев, от стари български рецептурници и от турската кухня вземам идеи за десерти и други. Старая се цените да са народни, а порциите добри“, разказва Силвия Николова, която за малко бе депутат и сега също участва в предсрочните избори. Тя допълва, че двете й деца – Димитър в 8-и клас и Магдалена в 5-и, са много доволни от начинанието на мама.

Силвия Николова с книгите със стари рецепти.

Освен със снекбар „Силви” младата кулинарка от доста време се занимава и с кетъринг, при това доста успешно. Заради това има амбицията да предлага услугата във В. Търново и Г. Оряховица.

Откриването на най-новия ресторант в града е бил на 12 септември. За него от Париж са дошли родителите на Силвия Марин и Милка, за да я подкрепят в новото начинание. Двамата от години живеят и работят в елитен дом за възрастни – „Дом на артиста”, във френската столица, където пребивават само културни величия от страната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *