Горещи новиниСпорт

Егор Карамалак донесе единственото злато на България от Балканиадата за момчета в Букурещ

Балкански шампион по борба свободен стил стана Егор Карамалак. Възпитаникът на треньора Мирослав Колев бе част от националния отбор на България за момчета U15, който участва на първенството на Полуострова в Букурещ. В столицата на Румъния се събраха състезатели от десет държави, като от нашите участници само Егор се окичи със златен медал. Други две момчета от Пловдив стигнаха до финали в категориите си, но ги загубиха.

До 57 килограма Карамалак записа две победи в групата си, като тушира Стилиян Памуков от Средец и отнесе с 6:0 технически точки представителя на Македония. На финала срещу състезател от Румъния, борецът от клуб „Илия Павлов“ се наложи със 7:5 точки, въпреки че съперникът му получи сериозна подкрепа от реферите, разказа Мирослав Колев.

Егор е бесарабско българче от Тараклия, роден е през 2008 година. Бори се за великотърновския клуб „Илия Павлов“ от 2018 година. През май на първенството за момчета стана държавен шампион за пореден път и заслужи приза за най- техничен състезател. В подготовка за Балканиадата стартира и в шампионата при кадетите, на което стана сребърен медалист.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *