Крими

Задържаха двама, душили жена заради 500 лева от сделка за прасета във Виноград

Стопанинът скрил парите в буркан, а маскираните извършители не открили тайника и си тръгнали с плячка от 18 лева

 

Двама маскирани са задържани, след като нападнаха семейство в дома му в стражишкото село Виноград в търсене на 500 лева от продажба на прасета. Нападателите обаче не успели да открият скътаните пари и си тръгнали с плячка от 18 лева.

Престъплението било извършено в нощта на 27 октомври. Бандитите били с маски и ръкавици и се промъкнали в дома на мъж на 69 години и жена на 52. Претършували къщата и отнели 18 лева.

Марин и Денка спели, когато били атакувани.

„Аз спях в едната стая, тя – в другата. Те идвали в моята стая, но аз бях сръбнал и съм спял. Търсили пари в портмонетата и намерили 18 лева”, разказа Марин.

Според него семейството му било взето на мушка от бандитите заради 500 лева, които взели от продажба на 2 прасета.

„Дядото ги сложил в буркан и го скрил“, разказа Денка.

„Така съм ги скрил, че не можаха да ги намерят”, допълва Марин.

Веднага след сигнала за грабежа започнала полицейска акция за издирване на нападателите. Първоначално бил задържан местен младеж, който обаче бил освободен. Ден по-късно са задържани истинските извършители.

Районната прокуратура във Велико Търново привлече двамата в качеството на обвиняеми за влизане през нощта в чуждо жилище в стражишкото село Виноград и за грабеж. С постановление на наблюдаващия прокурор те бяха задържани за срок до 72 часа, в който срок прокуратурата внесе искания в съда за вземане на мерки за неотклонение задържане под стража. И.Д., на 20 години, и Д.С., на 21 години, остават в ареста.

„Повдигнатото им обвинение е за тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода. Д.С. е действал при условията на опасен рецидив. От събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че двамата обвиняеми са извършители на престъпленията, за които са привлечени, и е преценено, че има реална опасност те да се укрият и да извършат друго закононарушение“, коментират магистрати.

Веселина АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *