Водещи новиниОбщество

Читалищната библиотека в Лесичери се нуждае от ремонт, прави благотворителен базар на Архангеловден

Читалище „Надежда – 1872“ в Лесичери организира благотворителен базар на Архангеловден, когато е и празникът на селото. Той започва в 9 часа в центъра на Лесичери. „Едното от помещенията на библиотеката се нуждае от нова дограма и освежаване. Искаме да купим и книги, с които да обогатим фонда си“, коментира за в. „Борба“ библиотекарката Николинка Йовчева.

Само преди два месеца, през август, другото помещение е ремонтирано, отново със средства на дарители и с рентата от читалищните земи. Ремонтът е струвал 3 хиляди лева, като надеждата е на този базар да се съберат поне толкова.

Над 100 души вече са предоставили безвъзмездно за продажба ръчно изработени изделия – декоративни свещи, бижута, аксесоари, декорации от стъкло, кожени изделия, свещи, керамични съдове, изделия от дърво и други специално подбрани за ценителите на красотата с отворени за благотворителност сърца.

Това, което остане непродадено на базара на Архангеловден, ще бъде предложено на още два в съботните дни – на 12 и 19 ноември.

Ана РАЙКОВСКА

One thought on “Читалищната библиотека в Лесичери се нуждае от ремонт, прави благотворителен базар на Архангеловден

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *