Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

Няма кой да освободи от пластмасовите капачки „сърцето“ в центъра на старата столица

„Сърцето“ с пластмасови капачки в парк „Дружба“ е пълно, но явно няма кой да се погрижи събраното от стотици загрижени хора да изпълни предназначението си. Около него има десетина туби, а отгоре са натрупани и торби, които най-малкото не изглеждат естетично. За всичко това ни сигнализира нашият читател Димитър Йоргов от Велико Търново. „Целият вход се включи и събрахме три туби с капачки. Какво беше разочарованието ми, като отидох в парк „Дружба“, за да ги изсипя. Гледката никак не е приятна, пък и нали за добро събираме тези капачки. Няма ли кой най-сетне да се погрижи и да опразни „сърцето“. Като разказах на съседите, всички се възмутиха“, коментира за „Борба“ възрастният мъж.

Неведнъж великотърновци сигнализират за препълненото „сърце“ в парк „Дружба“. Най-често на апелите за разчистването му се отзовават доброволци.

Инициативата „Капачки за бъдеще“, която през 2022 г. става на 5 години, мина през Велико Търново в началото на октомври. Пунктът бе на паркинга на стадион „Ивайло“. Явно организаторите обаче не са счели за нужно да проверят и стационарните пунктове, поставени в парковете.

С парите от предадените пластмасови капачки в страната се купуват кувьози, специализирани линейки, подпомагат се родилните отделения в лечебните заведения,. Каузата е повече от благородна, но дали при подобна гледка някои няма да се откажат да помагат, ще покаже времето.

Ана РАЙКОВСКА

Сн. авторката

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *