Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

Поредно признание за проф. Казимир Попконстантинов, връчиха му „Златен век- огърлие“

Поредно признание за проф. Казимир Попконстантинов. Преподавателят от Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ получи наградата „Златен век – огърлие“. Тя се връчва ежегодно от Министерството на културата във връзка с Деня на народните будители.

Проф. Попконстантинов получи високото отличие лично от зам.- министъра доц. Пламен Славов.  В официалната церемония взе участие и началникът на кабинета на министъра на културата доц. д-р Борис Данаилов, а съветникът му прочете поздравителен адрес от проф. Велислав Минеков, отправен към всички присъстващи в галерия „Средец“, както и към всички съвременни будители.

Професор Казимир Попконстантинов получи високото отличие за дългогодишния си труд като учен, историк, археолог и епиграф. Като музеен работник и полеви археолог той има значителен принос в областта на старобългарската епиграфика, проучването и опазването на средновековното ни културно наследство. Проф. Попконстантинов е дългогодишен преподавател и ръководител на катедра „Археология“ във Великотърновския университет. Носител е на Хердерова награда  през 2004 г.

Михаил МИХАЛЕВ

2 thoughts on “Поредно признание за проф. Казимир Попконстантинов, връчиха му „Златен век- огърлие“

 • 02.11.2022 в 16:22
  Permalink

  Ченге да си на тез времена. Преди 89-та беше Константинов, сега вече е Поп–Константинов. А иначе ДС-агент „Методий“. Ченге да си на тез времена.

  Отговор
 • 02.11.2022 в 21:36
  Permalink

  Истината обаче е, че тоя грандиозен „учен“ Попконстнтинов (или Попа) не е написал нито една самостоятелна книга. Как се става професор с „признание“ без нито една монография?! Отговорът е прост и ясен – тържество на профанацията и посредствеността, маскирани като наукоподобни… Е, и на ченгеджийството!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *