КултураПавликени

Баща и син откриха живописна изложба в Павликени

Художниците Цоньо и Денислав Меразчиеви представиха експозицията „Виделина“

Живописната изложба „Виделина“ на популярните художници от Левски Цоньо и Денислав Меразчиеви беше открита в Историческия музей на Павликени.

За да уважат началото на експозицията, на събитието присъстваха кметът на община Левски Любка Александрова, зам.-кметът на Павликени Албена Петрова. А приветствие към всички отправи и директорът на музея Елена Христова.

Уредникът в отдел „Художествен“ Ивета Иванова запозна присъстващите с творчеството и успехите на баща и син Меразчиеви. Изненада към всички посетители бе музикалното изпълнение на акустична китара от талантливия музикант Стенли Стефанов, което превърна откриването в приятелска и споделена емоция между музика и цветни приказки.

Завършил художествена гимназия „Илия Бешков” през 1987 г., Цоню Меразчиев започва работа към кинефикация Плевен като художник. Негови творби са продадени в частни колекции в България, Италия, Испания, Гърция, Дубай и др.

Денислав Меразчиев от малък следва пътя на баща си. Определя себе си като самоук и все още учещ се. На 8 г. печели първия си конкурс за детска рисунка. Стихията му са абстрактните композиции, сюрреалистични детайли и красиви пейзажи от България. Обича да вплита в картините си тракийски и народни мотиви.

Картините му се излагат в галерии в Плевен, Трявна, София, както и в частни колекции в страната и чужбина.

Изложба „Виделина“ на Цоню и Денислав Меразчиеви ще остане в Исторически музей – Павликени до 30 ноември 2022 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *