Общество

Над 40 000 са обслужили от НАП- Велико Търново за 10 месеца

Над 40 000 данъкоплатци са посетили салона за обслужване на клиенти в териториална дирекция на НАП Велико Търново през десетте месеца на 2022 година, информираха от местната приходна администрация. Близо 10 000 от тях са потърсили помощ в изясняването на здравноосигурителния си статус и са поискали удостоверение за непрекъснати здравноосигурителни права.

Повече от 4500 удостоверения за ПИК са издали служителите на приходната агенция в старопрестолния град от началото на годината до момента.

Общият брой на електронните услуги, достъпни с персонален код, надхвърля 60.  Сред тях са подаване на данъчни и осигурителни декларации, справки за задълженията с възможност за плащане, включително и за местни данъци и такси, справки за изплатени доходи, за осигурителен доход, актуално състояние на трудови договори, подаване на заявления и получаване на удостоверения и др.  С ПИК на НАП могат да се ползват както е-услугите на приходната агенция, така и е-услуги, предоставяни от други администрации, сред които НОИ, Националната здравно-осигурителна каса, Агенция по заетостта, Агенция по вписванията, Министерство на земеделието, 60 общини, сред които Велико Търново и други.

Близо 6000  клиенти са посетили НАП в старопрестолния град, за да подадат данъчни и осигурителни декларации, уведомления за трудови договори и да платят публичните си задължения чрез ПОС терминал.

Средно между 6 и 8 минути са били необходими за обслужването на един клиент, в което се включва и времето за изчакване, посочват от териториалната дирекция.

 

One thought on “Над 40 000 са обслужили от НАП- Велико Търново за 10 месеца

  • Явно стана навик на др. Витанова да се хвали колко “много” данъкоплатци е обслужило НАП-В.Търново, вместо да каже колко по-малко са събраните приходи през тази година и каква кадрова вакханалия цари в местното данъчно! Найс, а?
    Добре, че съвсем скоро това недоразумение ще приключи…

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *