Горещи новиниКрими

Повдигат обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост на шофьора, който уби дете в Лясковец

Шофьорът, причинил тежката катастрофа в Лясковец, при която на 2 ноември вечерта загина 11-годишно дете от Лясковец е задържан за 24 часа. Това съобщи наблюдаващият делото прокурор Даниела Харитонова от Окръжната прокуратура във Велико Търново.
Тя уточни, че след изтичането на тази мярка предстои на 31-годишния водач да бъде повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост. Определена е и мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 1000 лева, което означава, че той вероятно ще бъде освободен.
„Размерът на гаранцията е съобразен с факта, че пробите за алкохол и наркотици на шофьора са отрицателни, както и с това, че той няма криминално минало“, уточни Хаританова.
В момента текат автотехническа и съдебно-медицинска експертизи. След като са готови ще стане ясно и с каква скорост се е движил обвиняемия.
„Детето е било без светоотразителна жилетка. Към момента мога да кажа, че има следи от спирачен път, които предстои да бъдат изследвани. Относно осветеността на участъка, моето лично мнение е, че тя не е достатъчна“, допълни наблюдаващият прокурор.
За шофьора се знае, че е на 31 години, спортен инструктор, който е работил с деца. Шофьорска книжка има от няколко месеца. В момента е в много тежко психично състояние.
Говорителят на Окръжна прокуратура – Велико Търново Илиан Благоев увери, че в рамките на започнатото разследване прокуратурата ще направи всичко възможно за изясняване на обстоятелствата около инцидента и привличане към наказателна отговорност на виновните.
„Освен пряката вина на водача, който е управлявал колата, ще се изследват всички обстоятелства, които са допринесли или са способствали за възникването на инцидент, включително състоянието на инфаструктурата, наличието на маркировка, улично осветление. При констатирани нарушения от страна на длъжностни лица, същите ще бъдат привлечени към отговорност“, обясни Благоев.
Ако се установи, че местната администрация като отговорник по поддържането на пътната инфраструктура не е свършила работата си, отговорните ги грози затвор от минимум две години.

Веселина АНГЕЛОВА

3 thoughts on “Повдигат обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост на шофьора, който уби дете в Лясковец

 • Трябва генерална промяна в системата, както се виждат така нещата не вървят добре, ние се изтребваме помежду си повече, колкото една война дава жертви.
  Истинската причина е печалбата, всичко у нас е да мине и да замине само пари да падат. А как е свършено не е важно. Трябва да се промени системата. Ако не ставаш за шофьор не ставаш и толкова. Ако не спазваш правилата, ти се отнема свидетелството, превозното средство и голяма глоба. Поправителни изпити докато се поправи. И да са много скъпо, да знаят, че като си платят Трябва и да ги вземат.

  Отговор
 • На околовръстният , прав , 4 лентов път в Лясковец има ограничение 40 км/ч и винаги кола на КАТ с радар.
  Затова по централната улица на града се кара със 100 км/ ч и контрол няма. Махнете онази хранилкани направете ограничението на околовръстното 60 км/ч че ето калви бели стават от лакомия

  Отговор
  • Ти па. Те пред КАТ спират на кръстовището и пешеходната пътека и задръстват движението и ограничават видимостта, щото ги мързи да си спрат колите на паркинга пред СБА и никой нищо не прави по тоя въпрос… Но на околовръстното “пазят”!

   Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *