Горещи новини

Жители на Лясковец излязоха на мирен протест заради смъртта на 11-годишното дете

Жители на Лясковец на 3 ноемвривечерта излязоха на мирен протест заради трагичен инцидент на пътя. Те се събраха на лобното място на 11-годишното дете, което ден преди това бе блъснато от кола и загина. Там бе организирано бдение в памет на момчето, а хората запалиха свещ и се помолиха. След това шествието тръгна към сградата на Община Лясковец, тъй като протестът е насочен срещу местната власт и това, че в града не са осигурени безопасни условия за придвижване. Местните настояват за подобряване на пътната инфраструктура, поставянето на маркировка и осигуряване на улично осветление не само в централната част на града.
Искане към Общината за решаване на тези проблеми е внесено още през 2019-а година.
Окръжна прокуратура – Велико Търново води досъдебно производство по случая. Привлечен като обвиняем е 31-годишният шофьор на автомобила, участвал в катастрофата. Водачът бе задържан за 24 часа, а към момента е освободен под парична гаранция от 1000 лева. Тя му бе наложена заради чистото криминално минало и отрицателните проби за алкохол и наркотици.
Илиян Благоев, говорител на ОП – Велико Търново заяви, че ще се направи всичко възможно да се изяснят причините за инцидента и всички виновни да понесат последствията си. Сред разследваните е и Общината в Лясковец, като се проверява дали те са спазили всички законови изисквания за пътната инфраструктура, която трябва да поддържат.

2 thoughts on “Жители на Лясковец излязоха на мирен протест заради смъртта на 11-годишното дете

  • Жалко за детето,непрежалима загуба!Продължават местните управници обаче да не се съобразяват с тенденциите по целия свят и да ремонтират и изграждат основни градски пътища без велоалеи.Кога ще разберат,че това е необходимо в защита на велосипедистите.Виждам,че за основен булевард България във Велико Търново никой не е предвидил оформяне на велоалеи,а този булевард позволява това!И ако не сега, кога г-н Кмете?В кой свят живеете?

    Отговор
  • Че няма осветление е вярно, но шофьорът трябва да се съобразява с видимостта плюс това, че кара в центъра на града, а не по околовръстен път. С тия протести към общината само замазват положението и оневиняват виновника.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *