Забава и знание

Кой трябва да яде репички

Репичките са един от най-здравословните зеленчуци. Но за съжаление много от нас често ги пренебрегват. Кой трябва да яде репички? Руският диетолог д-р Маргарита Королева споделя, че яденето на репички пречиства тялото от токсини, нормализира работата на червата, укрепва имунната и нервната система.

Специалистът пояснява, че репичките съдържат витамини от група В, които са необходими за профилактиката на недостига на витамини и са полезни за нервната ни система. Етеричните масла, съдържащи се в този зеленчук, особено синапеното масло, помагат за укрепване на имунната система. Те имат загряващо действие и оказват положително влияние върху кръвообращението. Освен това репичките имат благоприятен ефект върху здравето на стомашно-чревния тракт. Сярата в състава им подобрява детоксикацията на организма, а фибрите нормализират работата на стомаха и червата.

Консумацията на този зеленчук действат стимулиращо на чревната подвижност. Репичките са отлично профилактично средство срещу запек. Важно: Статията не е заместител на балансираното хранене и на прегледа при специалист!

Източник: Струма

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *