Мистър Дядо Велико Търново стана актьор в криминалния сериал „Дяволското гърло“

Николай Паскалев впечатлява с много таланти и е душата на компанията в старческия дом „Венета Ботева“

 

71-ГОДИШНИЯТ НИКОЛАЙ ПАСКАЛЕВ Е ГОРД НОСИТЕЛ НА ТИТЛАТА „МИСТЪР ДЯДО ВЕЛИКО ТЪРНОВО“ 2022 Г. И МОЖЕ ДА СЕ ПОХВАЛИ С РОЛЯ в най-успешния български криминален сериал „Дяволското гърло“. Напук на възрастта си той носи енергията и духа на младеж и е в състояние на повдигне настроението и на най-намръщения човек. Ведър, усмихнат, лъчезарен и благодарен на Бог, той следва простичка философия, обобщена в изречението „Животът е прекрасен“.

Николай е роден на 2 февруари и предполага, че е придобил по природа артистичните си заложби, тъй като на същата дата идва на бял свят и легендарната Стоянка Мутафова. Отглеждан е от семейство в Арбанаси, като и до днес пази къщата на родителите си и не е я заменя за нищо на света. В продължение на 21 години работил като стругаро-фрезист, а след това още толкова в областта на градинко-парковите украси във Велико Търново. Дошъл в Дома за стари хора „Венета Ботева“ през 2019 г. заради неприятни семейни събития, но сега се чувства идеално и приема за свои роднини всички обитатели в социалната институция.

„В началото бях стресиран, изобщо не бях на себе си, дори не говорех. С течение на времето се адаптирах, увлякоха ме в разнородните дейности тук – пеене, танци, арттерапия и т.н. Особено голям интерес се роди в мен по отношение на графиката с конци. Вече съм майстор в тази сфера. Първо се забиват гвоздейчета и после се работи с конци“, обяснява той.

С ентусиазъм се включил в традиционния в дома за 1 октомври конкурс „Мисис Баба и Мистър Дядо 2022 г.“, посветен на Международния ден на възрастните хора. Представил се в мъжко трио, което изпълнило песента на „Клуб НЛО“ – Sex bomb. Артистичността на Николай спечелила симпатиите на журито и публиката и го избрали за победител. Скоро след щастливото събитие Паскалев се изявил и като актьор.

„Много съм щастлив, че имах шанса и удоволствието да изиграя роля в „Дяволското гърло“. Задачата ми беше да помогна на разследващите. Бях продавач на щанд на Стамболовия мост. Полицаите ме попитаха за един клиент, който изкупи цялата стока, защото предполагаха, че той е извършителят на убийствата. Аз им посочих накъде е тръгнал“, разказва въодушевено той.

Сподели, че операторите направили шест дубъла с негово участие и след две седмици отново ще го снимат.

Това обаче не е първото му участие във филм. Когато бил на 17 години, имал роли и в лента, посветена на Васил Левски.

„Много е приятно човек да преживее такива емоции. Истината е, че за душата няма възраст. Съветът ми към младите е да се наслаждават на живота, да бъдат по-добри, да не влизат в конфликти, да рискуват повече. Животът е хубав – просто се огледайте“, казва Николай.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *