Шеф Ивайло Иванов сготви 5-звезден специалитет с ядливо злато и местни продукти за състезанието „Ястие на годината“

Горнооряховчанинът бе сред най-колоритните участници в Hell’s Kitchen

 

ПОПУЛЯРНИЯТ ШЕФ ГОТВАЧ ИВАЙЛО ИВАНОВ ОТ ГОРНА ОРЯХОВИЦА ПОДНЕСЕ ЧИНИЯ БИЖУ ЗА УЧАСТИЕ В КУЛИНАРНОТО ТОПСЪСТЕЗАНИЕ „Ястие на годината“, организирано от телевизионния канал Soul&Pepper. 34-годишният спец представи авторска рецепта, приготвена изцяло от продукти, произведени във Великотърновския край. Неговата гозба се бори в категорията „Традиционно българско ястие“ и е вдъхновена от богатата ни история. Шеф Иванов е категоричен, че всеки може да приготви специалитета му вкъщи и по този начин да изненада близките си с царска трапеза.

Ястието представлява пълнена с пресен горнооряховски суджук пилешка пържола, обвита в ядливо злато и с гарнитура качамак с фермерско козе сирене. Единствените подправки, които се използват, са сол, пипер и мащерка, а за овкусяване на месото – мед и лимон.

„Всички продукти са от местни ферми. Това е типично българско ястие, което е уникално вкусно и не изисква някакви предварителни приготовления“, обяснява горнооряхочанинът.

Членовете на журито внимателно обсъдиха вкуса и презентацията на гозбата на Ивайло. Очаква се решението им дали да бъде допуснат в следващия етап на конкурса.

Всъщност това не е първата толкова мащабна надпревара, в която нашенецът се изявява. Той бе сред най-колоритните участници в третия сезон на Hell’s Kitchen по Нова телевизия. Въпреки че форматът му донесе огромна популярност, той реши да се върне в родния край и да работи тук, отказвайки десетки атрактивни предложения. Шеф Иванов се изявява в кухнята вече 12 години, има опит в САЩ, Великобритания, Германия, Гърция и т.н. Готвил е за редица популярни личности, последните от които цар Симеон Сакскобургготски и съпругата му Маргарита.

Ивайло има няколко висши образования в различни сфери, включително педагогическо, защото мечтае да преподава кулинария на деца и младежи.

Галина ГЕОРГИЕВА

One thought on “Шеф Ивайло Иванов сготви 5-звезден специалитет с ядливо злато и местни продукти за състезанието „Ястие на годината“

  • 28.11.2022 в 11:53
    Permalink

    На кого е шеф? Или може би става дума за главен готвач.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *