Горещи новиниКрими

37-годишен от Камен е сред арестуваните за измама в социалните мрежи

Трима мъже са арестувани за измама, извършена в социалните мрежи. Единият от задържаните е от стражишкото село Камен. Действията са реализирани от служители на Главна дирекция „Национална полиция“ и областните дирекции в Стара Загора и Русе. Полицейската операция е предприета след разследване на получен сигнал за извършена измама. На територията на Русе са задържани трима мъже – 37-годишен от Ветово, Русенско, 44-годишен от Шкорпиловци, Варненско, и 24–годишен от с. Камен, Великотърновско. Задържането им е осъществено непосредствено след изтегляне на инкриминираната сума. При последвалите действия по разследването у тях са намерени и иззети веществени доказателства от значение към разследването. Установена е схемата, по която задържаните са действали – чрез публикуване на обяви във Фейсбук те предлагали стоки на добри цени. При връзка на жертвата за уговаряне на доставката е последвало искане за авансово плащане и превеждане на сума по посочена от тях сметка.
По случая е образувано досъдебно производство. Работата по него продължава под надзора на районната прокуратура в Стара Загора.
Полицията апелира, че авансови плащания или предварително заплащане на транспорт не се правят, ако за това няма подписан договор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *