Предлагат д-р Иван Толеков за почетен гражданин на старата столица

ПРИЯТЕЛИ, РОДНИНИ, БЛИЗКИ, КОЛЕГИ И ПАЦИЕНТИ ПОДЕХА ПОДПИСКА ЗА НОМИНИРАНЕ НА Д-Р ИВАН ТОЛЕКОВ ЗА ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА СТАРАТА СТОЛИЦА. Желанието им е водещият хирург да бъде удостоен посмъртно с престижното звание. Идеята е на Районната лекарска колегия, а с изпълнението се ангажирали от Инициативния комитет, създаден в негова памет. Реализаторите на проявата изтъкват, че бележитият медик има изключителен принос за общественото здраве и личността му заслужава да се помни.

Номинацията следва да се внесе в Общинския съвет до края на февруари, след което да се гласува от местните парламентаристи. Награждаването по традиция се провежда по повод празника на града – 22 март. Имената на удостоените със званието се вписват в Книга на почетните граждани.

Д-р Толеков си отиде внезапно през пролетта на 2022 г. Той отдаде три десетилетия от живота на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ и помогна за спасяването на хиляди човешки животи. Наскоро в негова памет бе учредена стипендия за отличен ученик, който е тръгнал по пътя на медицината.

Галина ГЕОРГИЕВА

One thought on “Предлагат д-р Иван Толеков за почетен гражданин на старата столица

  • 22.11.2022 в 22:27
    Permalink

    Беше невероятен професионалист и най-важното – човек! Завинаги ще остане един от най-добрите хирурзи на Велико Търново и безспорно най-добрият в последните 30 години. Огромна загуба за града. Поклон и дано се появи друг като него, макар че едва ли.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *