Първият випуск на ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“ поздрави учениците по случай 63 години от създаването на училището

Празничен концерт събра бивши и настоящи възпитаници на гимназията

 

Първият випуск на Професионалната гимназия по електротехника и електроника „Михайло Василиевич Ломоносов“ в Горна Оряховица зарадва ученици и учители по случай 63 години от основаването на училището.

По време на празничния концерт в НЧ „Напредък-1869“ на сцената се качи Райна Лалова, която заедно със своите съученици първа прекрачва прага на училището преди повече от 6 десетилетия. С чувство за хумор и любов към учебното заведение тя помоли присъстващите, които имат завършили роднини в гимназията, да вдигнат ръка.

„Ако съберем всички, които вдигнаха ръка, какво се получава. Получават се много хора, които представлявате едно семейство и това е семейството на ломоносовци. Малки сте и не разбирате колко сила и красота лъха от вас. Тази енергия я усещаме ние – първите випускници. И на нас тя ни е нужна, защото с любов се живее по-добре“, обърна се към всички Райна Лалова.

Тържеството по случай годишнината започна с изпълнение на фолклорния ансамбъл „Сидер войвода“. След това тържествено беше посрещнато и знамето на гимназията под аплодисментите на учители, ученици и гости. Празника уважиха народният представител Димитър Николов, заместник областният управител Петя Райкова, заместник-кметът на Горна Оряховица Стефчо Алипиев, председателят на синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ д-р Юлиян Петров, както и представители на Русенския университет „Ангел Кънчев“, Техническия университет в Габрово и Техническия университет във Варна.

Част от празничната програма.

С поздрав към всички присъстващи се обърна директорът на училището инж. Милена Димитрова. Тя представи кратка справка за живота и постиженията на патрона Михайло Василиевич Ломоносов и изтъкна заслугите му за развитието на научната мисъл.

„Тази отговорност продължаваме да носим и ние, които с гордост се наричаме ломоносовци. Хиляди са прекрачили прага на нашето училище и всеки един е оставил нещо от себе си. Това е така, защото тук цари истински творчески дух и кипи енергия от вдъхновение, които рано или късно дават своите плодове. Това е така, защото учители и ученици са градили и градят общия си дом и до днес – училището“, каза в приветственото си слово инж. Димитрова.

Райна Лалова поздравява учениците от името на първия випуск. До нея е директорът на училището инж. Милена Димитрова.

Поздрави към всички отправиха Петя Райкова, Стефчо Алипиев, д-р Юлиян Петров и Димитър Николов, който призова учениците да не се стремят към зоната на комфорта, а ги посъветва да търсят и намерят себе си.

Празничната програма продължи с изпълнения на учениците от гимназията. Те демонстрираха завидни умения при магията на балета и музиката.

Официалните гости посрещат знамето на гимназията.

Михаил МИХАЛЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *