Ученици от Гимназията по туризъм в „Академия за млади лидери“

Осем ученици от Гимназията по туризъм „Д-р Васил Берон“ бяха одобрени и участваха в „Академия за млади лидери“ в Търговище по европейски проект и със средства на Министерството на младежта и спорта. Тя се провежда в 6 различни града в България – Сандански, Ямбол, Враца, Търговище, Габрово и Кърджали. Всяка от тях е насочена към 30 млади участници на възраст 15 – 29 години.

В Търговище в периода 18 – 20 ноември младите лидери чрез ползване на методи на неформалното образование и интерактивни модели на работа се запознаха с темите за младежкото лидерство, видовете лидерство – нагласи, умения, участие; какво да научим да правим днес, за да преуспеем утре; качества, принципи, цели и как да направим света по-добро място с основано на ценности лидерство“.

Младите лидери от великотърновската гимназия, участвали в академията, са Пресияна и Сияна от IX „г“ клас, Пресияна и Преслав от Х „г“ и Даниел от XI „в“ клас, специалност „Екскурзоводско обслужване“; от специалност „Организация на туризма и свободното време“ – Божидара от Х „г“ клас; от специалност „Администратор в хотелиерството“ – Андриана от Х „а“ клас и от специалност „Рекламна графика“ – София от X „а“ клас.

Гимназията по туризъм бе единственото училище от Великотърновска област, чиито ученици бяха одобрени за участие в академията. Ръководител на групата млади лидери от Велико Търново бе Бистра Стефанова, учител по история и цивилизации.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *