Предимно облачно с превалявания от слаб дъжд

През нощта ще бъде облачно и мъгливо и на места ще преръмява дъжд. Ще духа слаб западен вятър. Минималните температури ще бъдат между 4 и 6 гр. За В.Търново минимална температура около 4 гр.

В четвъртък до обяд ще бъде облачно, на повечето места и мъгливо. Ще преръмява от ниски облаци. След обяд облаците ще намаляват, в някои райони до предимно слънчево. В Предбалкана през целия ден ще остане облачно. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 7 и 9 гр. За В.Търново максимална температура около 8 гр. Атмосферното налягане ще се повиши.

Над западните и централни части на Стара планина ще преобладава облачновреме. Около и след обяд ще има превалявания от дъжд, а над 1500 м – от сняг, вечерта с падането на температурите навсякъде дъждът ще преминава в сняг. Ще духа умерен вятър от запад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 4 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около и малко над 0.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 21.8 гр. през 1911 г., най-ниската измерена минимална температура е -9.5 гр. през 1983 г.

Слънцето ще изгрее в 07 часа и 20 минути и ще залезе в 16 часа и 47 минути. Фаза на Луната: един ден след новолуние.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *