Най-големият румънски туроператор и гръцки компании пращат туристи във Велико Търново

Проявен е интерес към културния календар на старата столица

 

Много успешно се оказа участието на Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“, която представи Велико Търново на престижното изложение PHILOXENIA в Солун. То се проведе от 18 до 20 ноември. Борсата в този град на южната ни съседка е една от най-големите на Балканския полуостров и в нея взеха участие над 690 изложители от 20 страни. Великотърновският екип бе воден от управителя на „Царевград Търнов“ Борислав Йорданов. Той се срещна с Асланидис Лазарос, заместник-кмет по туризъм на гръцкия град Бер (Veria), административен център на регион Иматиа в Централна Македония. На срещата бе обсъдена възможността за взаимно гостуване на български фолклорни състави в Бер, на гръцки формации на Международния фолклорен фестивал, НФФ „Насред мегдана в Арбанаси“ и др. Обсъдена бе възможността симфоничният оркестър на Бер да се представи в следващото издание на Летния фестивал на оперните театри „Сцена на вековете“.

Борислав Йорданов разговаря и с Ангела Гереко, президент на Гръцката национална туристическа организация (GNTO). Основна тема на разговорите бе ключовата роля на културния туризъм за двете страни, а Гереко получи и покана нейната организация да се включи в МТИ „Културен туризъм“ през следващата година. Атрактивният щанд и силният интерес към България не останаха незабелязани от организаторите, които отличиха великотърновското участие със специална награда.

Най-големият румънски туроператор – Christian Tour, както и редица гръцки фирми проявяват интерес за групови посещения през 2023 г. във Велико Търново и Арбанаси, съобразени с културния календар и датите за провеждане на най-популярните фестивали и празници в града.

От Туристическа организация на Сърбия (TOS) посетиха щанда на България, като представителите на организацията специално поканиха Велико Търново на Международното изложение в Белград през 2023 година. Сръбските туристи проявяват силен интерес към културно-религиозния туризъм, който се предлага в града и региона, като през новата година се очаква сръбски туроператори да организират инфотурове във Велико Търново.

2 thoughts on “Най-големият румънски туроператор и гръцки компании пращат туристи във Велико Търново

 • 24.11.2022 в 13:38
  Permalink

  Бързат да го правят, ще се разочарават и ще направим лоша реклама. Първо оправете града, росле канете.

  Отговор
 • 25.11.2022 в 10:23
  Permalink

  Поздравления много ни е разтропан управителя на Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *