Водещи новиниОбщество

Общинският съвет в Трявна помоли Община В. Търново да си ремонтира разбит път

Участъкът е около километър, но е почти непроходим

 

Общинският съвет в Трявна е изпратил писмо до колегите си в старата столица с молба да обърнат внимание на разбит участък от пътя до с. Долни Дамяновци, научи „Борба“. Става въпрос за около 1 км от трасето, по което всекидневно преминават стотици автомобили. Участъкът е част от пътя Вонеща вода – Трявна, който е предпочитан от шофьорите.

Дори операторите на GoogleMaps не са заснели въпросното трасе.

„Пътят е най-краткият между Трявна и Вонеща вода, същият се явява и като резервен при затваряне на основния път през Белица. Постоянно получаваме сигнали от гости на Трявна, че навигационните системи ги насочват точно през този път. Настилката е изключително компрометирана и създава предпоставки за ПТП. Участъкът е с приблизителна дължина от 900 метра“, пише в писмото си председателят на Общинския съвет в Трявна инж. Стефан Петров.

Част от пътя е в критично състояние.

Той твърди, че е запознат с отговора на Община Велико Търново, в който е посочено, че при налични средства ще бъде възложен ремонт на участъка. Пари към този момент обаче няма, затова Стефан Петров се обръща с писмо и към общинските съветници в старата столица да помислят за включване на участъка при определяне на новите бюджети за следващата година.

Участъкът свързва Долни Дамяновци с Фъревци.

„Молим ви да вземете проблема под внимание и да бъдат предприети действия за неговото решаване. Тази тема е обсъждана и в Общинската комисия по безопасност на движението по пътищата в Община Трявна, като всички членове са изразили своето притеснение от създалата се ситуация, която може да доведе до пътнотранспортни произшествия. Смятаме, че проблемът не е за пренебрегване и се надяваме на положителен резултат“, пише още в писмото на инж. Стефан Петров.

Така изглежда най-прекият път от Вонеща вода до Трявна.

Интересен факт е, че дори в GoogleMaps компрометираният участък не е изцяло заснет. Вероятно пътят е оценен от операторите като непроходим.

One thought on “Общинският съвет в Трявна помоли Община В. Търново да си ремонтира разбит път

  • Тези немърливи търновци значи, не стига че не си хвърлят боклука в разкошни те контейнери с нарисувано то лого на общината ами и трошат общинския път. Тцъ тцъ.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *