Районно мюфтийство – В. Търново, дари храна и обувки на нуждаещи се

РАЙОННО МЮФТИЙСТВО – ВЕЛИКО ТЪРНОВО, ПОДКРЕПИ С ДАРЕНИЯ ХОРА ОТ УЯЗВИМИ ГРУПИ В РЕГИОНА. Едната инициатива бе в полза на настанените в Общинския приют за бездомни в Горна Оряховица, а другата – за деца от бедни семейства в Свищовско.

За втора поредна година от религиозната структура предоставят хранителни продукти за социалната институция в железничарския град. Стоките за приготвяне на вкусна трапеза за хората в неравностойно положение, открили подслон за зимата, бяха връчени лично от районния мюфтия Нутфи Нутфиев.

„Районният мюфтия на Велико Търново е тук, не ни е забравил“, са думите, с които управителят на приюта Силвия Райкова посрещна Нутфиев. Тя благодари на мюсюлманското изповедание за подкрепата към хората, понасящи най-тежко несгодите на живота.

По-късно районният мюфтия посети свищовското село Алеково, за да се срещне с деца в неравностойно положение, на които подари чисто нови зимни обувки. Малчуганите през изминалото лято са посещавали коран курсовете, ръководени от имама на крайдунавския град Сюлейман Муртаза.

Нутфиев зарадва вярващите в Алеково с новината, че скоро в селото ще има джамия. В момента тече процедура за покупка на имот, който ще бъде използван с това предназначение.

В началото на месеца пък Велико Търново стана домакин на националната кампания на мюсюлманското изповедание „Седмица на сираците“. Традиционно инициативата се провежда всяка есен, а чрез събраните средства Главното мюфтийство подпомага 492 деца до 16-годишна възраст.

Галина ГЕОРГИЕВА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *