Ще бъде предимно облачно и студено, валежи са възможни в понеделник и вторник

През нощта ще бъде облачно. Ще духа умерен западен вятър. Минималните температури ще бъдат между 3 и 5 гр. За В. Търново минимална температура около 4 гр.

В петък облачността ще е променлива, временно и значителна. Ще духа силен поривист вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 8 и 10 гр. За В. Търново максимална температура около 8 гр. Атмосферното налягане ще се повишава.

Над западните части на Стара планина облачността ще е променлива. Над централните ще бъде облачно с превалявания предимно от сняг. Ще духа силен до бурен вятър от северозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 3 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около -5 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 23.3 гр. през 1980 г., най-ниската измерена минимална температура е -9.1 през 1995 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 22 минути и ще залезе в 16 часа и 46 минути. Фаза на Луната: два дена след новолуние.

В събота ще преобладава слънчево време с временно увеличение на облачността. Сутринта в полупланинските райони и по поречията на реките ще има мъгла, която с напредването на деня през ниски облаци постепенно ще се разсейва. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат около 0 гр. Максималните температури ще останат между 7 и 9 гр.

В неделя ще преобладава облачно време. Ще духа слаб вятър от североизток. Температурите ще останат без съществена промяна.

В понеделник и вторник времето ще бъде облачно. Очакват се и валежи от дъжд, а по по-високите места от сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от източната четвърт. Минималните температури ще бъдат между 2 и 4 гр. и през деня ще се повишат само с 2-3 градуса.

В сряда и четвъртък ще има разкъсана облачност, но валежи не се очакват. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Дневните температури слабо ще се повишат.

Над западните и централни части на Стара планина облачността ще е променлива. Над централните ще бъде облачно с превалявания предимно от сняг. Ще духа силен до бурен вятър от северозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 3 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около -5 гр.

В събота до обяд ще бъде слънчево, а след обяд ще се образуват облаци. Ще духа умерен вятър от северозапад, а вечерта ще се преориентира от североизток. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 4 гр. Максималната температура на 2000 м ще е малко под 0. В неделя времето ще бъде облачно, а по по-високите части и мъгливо. През нощта срещу понеделник в западния дял ще започнат валежи от сняг. Ще духа умерен вятър от североизток, а по най-високите части – от югоизток. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 2 гр. Максималната температура на 2000 м ще е малко под -2.

В понеделник над планините ще бъде облачно с валежи от сняг. Ще духа умерен вятър от север. Максималната температура на 1200 м ще бъде около -1 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около -2. От вторник до края на периода облачността ще е разкъсана, често значителна. Ще прехвърча и сняг. Върховете често ще бъдат в мъгла. Вятърът ще бъде слаб от североизток. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 3 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около 0.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *