Близо 70 000 лв. щети от разбити люлки и катерушки само за година

Близо 70 000 лв. е платила Община Велико Търново за ремонт на детски съоръжения в парковете и зелените площи през изминалата година. Информацията беше изнесена от кмета Даниел Панов след питане от общинския съветник Михаил Михалев. По думите му обаче не може да се определи точната сума на щетите от вандалски прояви в парковете и детските площадки в града. Една част от ремонтите се извършва от ОП „Зелени системи“, но предприятието не фактурира разходите си на база единични цени на извършени дейности, а фирмите, изпълняващи договор за текущ ремонт, не разделят в отчетите си кои съоръжения са повредени от вандалски прояви и кои просто са износени.

Видеонаблюдение има в парк „Марно поле“, въпреки наличието му обаче там набезите на вандали продължават, обясни Панов. Той посочи, че решението на проблема с унищожаването на съоръженията е единствено с жива охрана, каквато има в парка „Света гора“. По думите му се обмисля осигуряване на средства именно за пазачи поне в най-пострадалите от вандали паркове. Целта е да бъдат предвидени такива за следващата година, когато се изготвя новият бюджет.

Снимката е илюстративна.

2 thoughts on “Близо 70 000 лв. щети от разбити люлки и катерушки само за година

 • 25.11.2022 в 8:53
  Permalink

  Обединете усилията децата да се учат на уважение, труд състрадателност. Религията е много подходяща. Практикуване на йога и медитация урамновесява. Общественият труд е много полезен.

  Отговор
 • 27.11.2022 в 22:17
  Permalink

  Предложение: Превенция – спиране дилърите на наркотици.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *