Бутикова винарска изба от региона подпомага училището за таланти в с. Русаля

На 25 ноември от 18,30 ч. винарска изба Lege Artis съвместно с Винен дегустационен център – Велико Търново, организира благотворителна дегустация в полза на Училището по изкуства и занаяти „Димитър Екимов” – с. Русаля. Тя ще се състои във Винения център на Самоводската чаршия във Велико Търново.

„Средствата, които ще се съберат, са без определена кауза, просто искаме да подпомогнем самото училище. Те ще бъдат приведени по неговата сметка, а то решава за какво ще ги използва. Още при бутилиране на виното решихме, че триста бутилки от съответната серия ще бъдат продадени за училището в Русаля. Определили сме минимална цена от 20 лв. за бутилка, като за дегустацията сме обявили вход от 30 лв. Виното се предлага и в интернет сайта ни на цена 20 лв. извън благотворителната вечер“, коментира за „Борба“ Кристина Върбанова, служител на фирмата.

Избата е бутикова и за първа година изкарва вино. Реално това е първата реколта от лозето, което е от 9 декара и също е ново. Намира се в землището на Лясковец, върху собствен терен, а собственикът на избата е от Горна Оряховица. Бутилките също са бутикови, а не серийно производство, а етикетите са с рисунки на талантливите деца от Училището по изкуства и занаяти в с. Русаля.

На благотворителната вечер присъстващите ще дегустират 3 вида вина, произведени в избата, в приятна обстановка и коледно настроение.

Ана РАЙКОВСКА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *