Клуб „ТАМ“ кани великотърновци на среща с изследовател на архивите на Клуба на дейците на културата

На 25 ноември, петък, великотърновци са поканени на среща с Ани Васева, която е един от артистите, които изследват архивите на бившия Клуб на дейците на културата във Велико Търново в рамките на програмата „Бъдеще за КДК“. Събитието е от 19,30 часа.

На кого принадлежи архивът? Чия е историята и нейната интерпретация? Къде свършва границата на личното и къде започва публичното? Все сложни въпроси, върху които се гради начинът, по който мислим миналото – частно и съвместно. За да хвърлим светлина върху този проблем, заедно с Ани Васева ще открием, че общото между Пикасо и едно пътуване в Северна България е Кирил Кръстев, а между БНТ и Хенри Мур – Павел Васев.

Ани Васева е режисьoрка и теоретичка на театъра и танца и през последните петнадесет години е поставила над двадесет спектакъла. Авторка е на книгите „Що е то съвременен танц“, „Театър и истина“ и „Метеор. Театър на невъзможното“.

През 2022 г. 10 утвърдени и млади творци от сферата на визуалните изкуства, съвременния танц и театър изследват архивите на бившия Клуб на дейците на културата, архитектурата на сградата и значението за културните процеси в града на пространството, което от повече от година е новият дом на клуб „ТАМ“. Артистичните проучвания целят съхраняване и популяризиране на културното наследство на КДК, като го представят през погледа на съвременния творец и предложат насоки за бъдещето.

Артистичната програма се изпълнява в рамките на проект „Бъдеще за КДК“, който се реализира с подкрепата на Национален фонд „Култура“.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *