Шест отличия за надеждите на СКБ „Локомотив” от силен международен турнир в Македония

Един златен, два сребърни и три бронзови медала завоюваха борците на СКБ „Локомотив” от Международния турнир „Ментаз Алажбегу” в столицата на Северна Македония Скопие. Състезанието бе във възраст U15 (момчета) и се организира от местния клуб „Лирия”, който е добър партньор на горнооряховския „Локомотив”. Участваха над 100 състезатели от клубове от цяла Северна Македония, Косово, Гърция, Албания и България, като освен от Горна Оряховица, имаше двама състезатели от Исперих.

СКБ „Локомотив” участва със седем състезатели и спечели шест медала.

Шампион в категория до 68 кг стана Мартин Георгиев. Той започна с туш над Християн Тасевски от „Балканец” (Северна Македония). Във втория кръг тушира и Арсин Бажрами от домакина „Лирия”. Последва победа и над съотборника му Петър Мутафов. Решаваща за златото беше четвъртата среща срещу Зоран Шопов от „Балканец”, която Мартин спечели с технически туш при 18:8 точки.

В същата категория Петър Мутафов стигна до бронзовия медал. Той загуби от Мартин Георгиев и от Зоран Шопов, но след това се събра и направи две победи, които му донесоха бронза.

Дениз Ахмедов стана втори до 41 кг. В първите два кръга състезателят на „Локомотив” тушира представителите на Северна Македония Фатон Юсуфи и Марко Васков. След това Дениз победи и съотборника си Илиян Ангелов. Във финала обаче „локомотивецът” отстъпи на Дардан Бела от „Лирия” с 2:5.

Илиян Ангелов успя да стигне до бронзовия медал въпреки загубите от Дениз Ахмедов и Дардан Бела. След това той победи македонците Озер Ибрахими и Никола Гацев и стана трети в категорията.

Сребърен медал в кат. 44 кг спечели Йордан Папазов. В първата си среща той победи с туш Жасин Ибрахими, последваха победи над Осман Абдулах и Даниел Мазневски, но в спора за първото място Йордан отстъпи на представителя на домакините от „Лирия” Мерджан Хелили.

В кат. 75 кг Никола Стоянов остана с бронз. Той започна с три бързи победи с туш, но в полуфинала загуби от Максун Алиу по точки и остана на третото място.

Единствен без медал от състезателите на „Локомотив” остана Момчил Недялков в кат. 57 кг.

„На тепиха в Скопие излязоха много класни състезатели и се получи много силен турнир. За нас това беше отлична възможност да сверим часовниците на балканско ниво. Благодаря на домакините, които отново бяха създали отлична организация и ни посрещнаха много топло“, коментира треньорът на „Локомотив” Николай Ганев.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *