Петгодишно момче оцеля след нападение на питон в Австралия

Петгодишно момче оцеля след нападение на питон в Австралия, съобщи АФП. Детето е било ухапано и влачено в басейн от змията с дължина на един малък автомобил, разказа бащата пред медии.

Малкият Бо играел край басейна в Байрън Бей, Източна Австралия, когато е бил нападнат от триметров питон. Змията е дошла от близката растителност. Това каза бащата на момчето – Бен Блейк, пред радио „Найн“. Според него питонът е дебнел за жертва.

Влечугото е захапало детето и го завлякло в басейна. Там се е увило около единия му крак. 76-годишният дядо на детето дошъл на помощ, скачайки във водата, за да извади момчето. Питонът все така е бил увит около крака му. Бащата успял за освободи детето от змията. „Не съм малко момче. Освободих крака му за около 15-20 секунди.“

След изчистването на кръвта, детето се е успокоило. Питоните не са отровни змии. Независимо от това момчето е подложено на лечение за избягване на инфекция.

Бен Блейк споделя, че змиите са част от ежедневието в Байрън Бей. Градът е популярен сред туристите и сърфистите. „Тук е Австралия. Змиите са навсякъде“, казва Блейк, уточнявайки, че след освобождаването на детето от питона, змията се е върнала в растителността, откъдето е дошла.

БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *