Жители на Велико Търново, Свищов и Горна Оряховица се включиха в инициативата „Общобългарски поход за мир и неутралитет“

Жители на Велико Търново, Свищов и Горна Оряховица се включиха в инициативата „Общобългарски поход за мир и неутралитет“. Хората се събраха пред паметника „Майка България“ във Велико Търново за да заявят, че са против изпращане на военна помощ към Украйна и че не са съгласни с решението на Народното събрание. Те посочиха, че са научили за инициативата от социалните мрежи.

„Изпращането на оръжие до Украйна няма да доведе до мир, а до ескалация на напрежението в цяла Европа, този конфликт между двата братски народа е подклаждан отвън, а това което ни притеснява, е че в Народното събрание преобладават агресивно мислещи хора“, каза Татяна Илиева, която е от Свищов, но участва в протеста, за да заяви своето мнение.

„Оръжието не е решение, което може да доведе до мир, само мирни преговори могат да помогнат“, посочи Татяна Димитрова от село Вардим. „За да има мир не може да се подкрепя нито едната, нито другата страна в този конфликт, разумно трябва да се подходи към националния интерес на българската държава“, посочи Илия Илиев от Горна Оряховица.

„Протестирам, както срещу войната, така и срещу въвеждането на еврото без референдум, защото влизайки в еврозоната ние ще вземем и активите и пасивите на държавите членки“, каза великотърновецът Петко Ганчев. Част от участниците в протеста се подписаха в подписка, чиято цел е в рамките на следващите две години да започнат преговори за напускане на Европейския съюз или за оставане в него с по-добри условия за България.

БТА

2 thoughts on “Жители на Велико Търново, Свищов и Горна Оряховица се включиха в инициативата „Общобългарски поход за мир и неутралитет“

 • 26.11.2022 в 21:32
  Permalink

  Една шепа жалки рубладжии, демек националисти, ама руски, пфу!

  Отговор
 • 26.11.2022 в 22:12
  Permalink

  Тия псевдо миротворци предлагат на украинците молитви срещу руската жестокост и оръжия, или нещо не съм разбрал? За какъв мир точно са тези нещастни кремълски подлоги?
  То бива цинизъм и маниакална русофилистичност, ама те вече наистина прекаляват …

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *