Горещи новиниОбщество

Овехтели снежни човеци на търновския коледен базар провокираха народния фолклор

Популярните сред децата снежни човеци, които в края на годината се появяват в парка „Марно поле“, този път разбуниха духовете в социалните мрежи. Поостарелите коледни герои, които разполагат от десетина години, се сториха на великотърновци мръсни, овехтели и сплескани и предизвикаха вълна от коментари.

Очевидно Дядо Коледовците са позагубили блясъка си през годините и белите им нюанси са посивели. Други, по-наблюдателни потребители на социалните мрежи забелязаха и деформация в телата им.

Доколко децата биха обърнали внимание на подобни дефекти, никой не може да каже, но за сметка на това, възрастните забелязаха и най-малките подробности. Обикновено подобни теми се обръщат и в политически спор за това кой носи и не носи вина за състоянието на дадено съоръжение. В случая снежните човеци изиграха ролята на духа от бутилката, който беше пуснат за радост на народния фолклор, който се вихри във Фейсбук.

Разбира се, и в тази тема не липсваха различни бисери. Според един от потребителите снежните човеци са „накриво като спирката на „Качица“ и мръсни като пътеката към бензиностанция „Еко“. Друг пък пита дали „Мъск е предоставил тези снежни човеци като дар за България“, а трети е убеден, че „те са ни символ от зората на човечеството“.

Сред коментарите има и още по-оригинални. В някои от тях хората са напълно убедени, че снежните симпатяги „са слезли пеша от Арбанаси и чак са се изкривили милите“. Други заподозряха и нередности в пенсионната политика на страната, като заявиха категорично, снежните човеци „следват политиката на страната за пенсиониране – умиране има, отърване – не“. В тази връзка не липсваха и предложения за съдбата на двамата ветерани от последните Коледи, а именно „сложете им пагони“.

Както подобава на подобен пост в социалните мрежи, задължително се хвърлят камъни и в градината на Общината. Така без особени задръжки един от потребителите заявява, че „няма пари за нови, сега правим бул. „България“, събираме парите за новото преасфалтиране“. Друг е напълно убеден, че „пазят пари за мартенички, че и те са същите и как забравих, че живея в най, ама най-добрия град за живеене“.

В същия дух продължават десетки коментари на поизносените снежни човеци, които представляват мъжки и женски екземпляр. Според един от потребителите заради такива гледки са измислили филтрите на телефоните. А предчувствайки лавината от всевъзможни шеги, една от коментиращите жени казва без притеснение: „Да ви имам проблемите“.

Михаил МИХАЛЕВ

2 thoughts on “Овехтели снежни човеци на търновския коледен базар провокираха народния фолклор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *