Горещи новиниОбщество

Нов конкурс за управител на „ВиК Йовковци“ обяви регионалното министерство

Регионалното министерство обяви нов конкурс за избор на управител на „ВиК Йовковци“ ООД дни след провеждане на общото събрание на водната компания с мажоритарен собственик държавата. Сегашният управител Илиян Илиев е временно назначен, но също ще участва в надпреварата, потвърди за „Борба“ самият той. До 9 декември т. г. всички кандидати трябва да подадат документите си.

Правилата за провеждане на конкурса остават непроменени. Той ще бъде в три етапа, като на първия ще се извърши подбор по документи, а на втория допуснатите кандидати трябва да представят концепцията си за развитие на търговското дружество за 5-годишен период. Третият етап ще бъде събеседване с кандидатите, като ще им бъдат задавани въпроси по представената концепция, проверка доколко познават нормативната уредба, отнасяща се до дейността на ВиК дружества, оценка на способността на кандидата да планира и взима управленски решения, административни, професионални и делови качества и др.

Минималните изисквания към тези, които ще участват в конкурса, са да имат висше инженерно, икономическо или юридическо образование със степен „магистър“. Другите две важни изисквания са най-малко 5 години професионален опит на ръководна позиция в предприятие с основен предмет на дейност предоставяне на комунални услуги или най-малко 5 години трудов стаж във ВиК оператор, от които две години на ръководна позиция.

След като бъде избран шефът на „ВиК Йовковци“, с него ще бъде сключен договор за управление за срок от 5 години.

Ана РАЙКОВСКА

One thought on “Нов конкурс за управител на „ВиК Йовковци“ обяви регионалното министерство

  • Дано новият управител успее да спре невижданата разсипия и безхаберие във Търновското ВиК. Тотална чистка от отчетник до главен инженер пак ще е половинчата мярка..

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *