Облачно, студено и с валежи от дъжд и сняг

През нощта времето ще бъде облачно с валежи от дъжд. Ще духа слаб, а в крайдунавските райони до умерен вятър от североизток. Минималните температури ще бъдат между 0 и 2 гр. За В. Търново минимална температура около 0.

В сряда времето отново ще бъде облачно и студено. Ще има валежи от дъжд, а по по-високите места – от сняг. Ще духа умерен вятър от североизток и още повече ще засилва усещането за студ. През деня температурите няма да се променят съществено и максималните ще са между 2 и 4 гр. За В.Търново максимална температура около 2. Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна.

Над западните и централни части на Стара планина ще бъде облачно, мъгливо и с валежи от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от североизток-изток. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 0 гр. Максималната температура на 2000 м ще остане около -3 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 21.4 гр. през 2012 г., най-ниската измерена минимална температура е -11.6 гр. през 1989 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 27 минути и ще залезе в 16 часа и 44 минути. Фаза на Луната: седем дена след новолуние.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *