Глад за работна ръка в Горнооряховско, масово търсят среднисти, а не служители с висше

Огромен глад за работна ръка изпитват в Горнооряховско. Справка на Дирекция „Бюро по труда“ в железничарския град показа, че търсенето на кандидати за позиции в производството е масово. Предложенията са за желаещи да се трудят, които имат средно, основно и даже начално образование. Висшистите никак не са търсени и от близо 250 обявени незаети позиции само две са за изкарали вуз. Едната е за счетоводител в с. Камен, а другата – за ветеринар в общинския център. Освен Горна Оряховица под юрисдикцията на местната държавна трудова борса са и районите на Лясковец и Стражица, където ситуацията е сходна.

50 шивачки набира горнооряховска компания, над 100 пък са предложенията за оператори на машини и работници в производството. Почти няма местно предприятие, което да не търси кадри, но предложенията за мениджърски състав почти липсват. В унисон с търсенето на пазара на труда са и възнагражденията. Тези на обикновените работници в доста случаи надвишават заплатите на началниците.

7 thoughts on “Глад за работна ръка в Горнооряховско, масово търсят среднисти, а не служители с висше

 • 01.12.2022 в 11:49
  Permalink

  Глад за работна ръка на минимална заплата. Ако може и по-малко (примерно с глоби).

  Отговор
  • 01.12.2022 в 13:14
   Permalink

   По-добре е отколкото да стоят и да хленчат, че нямат пари. Толкова много работна ръка се търси и това е световен проблем, не е само в България

   Отговор
   • 01.12.2022 в 18:02
    Permalink

    Правилното, в чужбина най- много работи шефа, за да не дава излишна заплата, а нашите батковци, мерцедеси , мацки и надуване до небето, ами този работник, първо трябва да изкара заплата за трима, а ако остане за него ще е голям късмет.

   • 02.12.2022 в 1:25
    Permalink

    Вървете на майка си у п******

 • 01.12.2022 в 12:10
  Permalink

  Последните две изречения са леко комични. Глад за работници има, защото местните работодатели се изживяват за съвременни робовладелци. Както колегата в първия коментар е описал, заплащането е подигравателно. Докато собствениците на фирми тънат в лукс, а на работниците се подхвърлят трохи, с които трудно да преживеят месеца – така ще е.

  Отговор
 • 01.12.2022 в 18:17
  Permalink

  Хаха!! Много вожд, малко индианец е работата. Голями бизнисмени в таз Горна, та чак само две обяви за вишисти. Хак да ви е, като казвахте на хората, че на портала чакат други. Сега вървете да видите чака ли някои за работа на портала.

  Отговор
 • 02.12.2022 в 13:57
  Permalink

  Прави са хората с коментарите. Как ли пък заплатите на работниците са по-големи от тези на началниците?! То ще са мнооого големи заплати. Така наречените „работодатели“ се чудят как някой да им свърши всичката работа независимо от условията на труд, и ако може минимално да им платят. Ако ги осигуряват – то е на минималната заплата, защото има и такива, които работят без договор. Работното време е неопределено – може да те извикат късно вечерта, в събота, в неделя…
  Самите „работодатели“ живеят в разкош, не допускат печалбите им да намалеят. С банките е същото – печалбите им се увеличават, а храните са поскъпнали със сто процента. Инфлацията не е 20%!!!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *