Облачен и студен петък, в събота и неделя слабо повишение на температурите

Облачен и студен петък, в събота и неделя слабо повишение на температурите

 

В петък отново ще бъде облачно, но валежите ще спират. Ще духа слаб вятър от северната четвърт. Минималните температури ще бъдат между -2 и 0 гр. За В. Търново минимална температура около -1. Максималните температури ще бъдат между 1 и 3. За В. Търново максимална температура около 2 гр.

Атмосферното налягане ще се повиши.

Над западните и централни части на Стара планина времето ще бъде облачно и мъгливо, но валежи не се очакват. Ще духа слаб до умерен вятър от южната четвърт. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 2 гр., а на 2000 м -около -2.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 19.4 гр. през 1961 г., най-ниската измерена минимална температура е -12.8 гр. през 1989 г.

Слънцето ще изгрее в 7 часа и 29 минути и ще залезе в 16 часа и 44 минути.

Фаза на Луната: шест дена преди пълнолуние.

В събота и неделя облачността ще е значителна, но валежи не се очакват. Ще духа слаб, в неделя до умерен вятър от изток-югоизток. Температурите слабо ще се повишат и минималните ще бъдат между 2 и 4 гр., а максималните ще са между 7 и 9 гр.

В понеделник ще преобладава облачно време с временно разкъсване и намаление на облачността. Ще духа слаб вятър от югоизток-юг. Минималните температури ще бъдат между 4 и 6 гр. Максималните температури ще останат между 7 и 9 гр.

Във вторник и сряда ще бъде предимно облачно. Очакват се и слаби преръмявания от дъжд. Вятърът ще бъде слаб от североизток. Минималните температури ще бъдат между 1 и 3 гр. Максималните температури ще са между 5 и 7 гр.

В четвъртък облаците ще намаляват и слънцето ще се показва. Температурите ще останат без съществена промяна.

Над западните и централни части на Стара планина в петък, събота и неделя ще преобладава облачно време. До обед ще бъде и мъгливо. Следобед на много места слънцето ще се показва. Ще духа слаб до умерен вятър от южната четвърт. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 3 градуса. Максималната температура на 2000 м ще е около и малко под -2 гр.

От понеделник до сряда ще преобладава облачно време с превалявания от сняг. Вятърът ще бъде слаб до умерен със северна компонента. Температурите ще останат без съществена промяна.

В четвъртък облаците ще намаляват и слънцето по-често ще се показва. Вятърът ще се усили, ще се преориентира от юг и ще повиши температурите в по-ниските места. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 5 гр., а на 2000 м ще е около -1.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *