Откриха традиционния коледен благотворителен базар на социалните услуги във В. Търново

КЪЩИЧКАТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЩИНА В. ТЪРНОВО, В РАМКИТЕ НА КОЛЕДНИЯ БАЗАР В ПАРКА „МАРНО ПОЛЕ“, ЗА 16-ТА ПОРЕДНА ГОДИНА ще представя творчеството на хора с увреждания, възрастни, деца и младежи от институции и т.н. Базарът-изложба „Ние можем“ бе тържествено открит в четвъртък от шефката на местния отдел „Социални дейности и здравеопазване“ Росица Димитрова.

„Всяка година ставаме все повече и все по-добри. Къщичката ще работи всеки ден до 31 декември. По график ще дежурят представители на 31 социални услуги, 5 центъра за работа с деца и младежи и 4 неправителствени организации. Приветстваме хората от града и гостите да си вземат от артикулите, за да се докоснат до нашите социални услуги и да украсят домовете си с тези красоти“, заяви тя.

По думите й провеждането на базари с творческо на хора от социалните услуги е изключително важно за потребителите на звената, защото им дава поле за изява.

„Хората от институции по този начин се чувстват значими, показваме това, което могат. Безспорно това е достойно зачитане на тяхната личност. Благодарим на кмета инж. д-р Даниел Панов, че винаги подкрепя нашите инициативи“, допълни Димитрова.

Социалната шефка уточни, че средствата от продажбите по традиция ще се използват за закупуване на материали за артателиетата на социалните услуги.

На базара-изложба могат да бъдат открити оригинални картички, играчки за елха, свещници, ръкоделия и др.

Галина ГЕОРГИЕВА

Снимки: авторката

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *