Журналист на „Борба“ помогна на деца от ДГ „Здравец“ да направят свой вестник

Журналистът на „Борба“ Михаил Михалев помогна на малчуганите от група „Теменужка“ в ДГ „Здравец“ да създадат първия си вестник. Той беше поканен да гостува на децата от родителите на бъдещите журналисти.

Малчуганите за пръв път научиха какво представляват медиите и разбира се бяха категорични, че в бъдеще трябва да има много повече новини за добри и усмихнати деца. Те правиха записи на диктофон и бяха много изненадани да видят истинска скрита камера под формата на химикал.

Децата бързо се научиха как се взема интервю. Те задаваха въпроси на Михаил Михалев, а след това на директора на градината Илияна Стойчева, от която научиха, че като дете е обичала хубавата музика и дори е играла футбол.

Приказно интервю имаше също с любимите учителки Красимира Костадинова и Росица Стоянова, която изпя коледна песен за малчуганите.  А малката Вида обясни, че обича да готви, затова си заплю кулинарната рубрика във вестник „Теменужка“.

След срещата половината от децата в групата бяха категорични, че искат да станат журналисти и подариха на Михаил Михалев картичка с коледен венец.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *