С 1 млн. лв. преобразиха изцяло площада в Златарица

Жителите са доволни, хвалят кмета Михаил Ганев

 

ЖИТЕЛИТЕ НА ЗЛАТАРИЦА ИЗРАЗЯВАТ ЗАДОВОЛСТВОТО СИ ОТ ОБНОВЯВАНЕТО НА ПЛОЩАДА В ЦЕНТЪРА НА ГРАДА. Макар и все още да не е открит официално, реконструирането му предизвика вълна от похвали към кмета Михаил Ганев.

Площадът има модерна визия, изцяло подменени са плочките, а пространството е с разчупен дизайн. Има пейки, фонтан и широки зелени площи. Асфалтирани са прилежащите участъци от улиците, разчертани са паркоместа, включително за инвалиди. Вложените средства са малко над 1 млн. лв., а изпълнител на дейностите е „Билд Инженеринг В.В.Р.“.

Сумата не е голяма, но резултатите от ремонта са много добри, заради което градоначалникът Михаил Ганев получи одобрението на своите съграждани.

„ПОЗДРАВЛЕНИЯ НА МИХАИЛ ГАНЕВ И НА ВСИЧКИ, КОИТО ИМАТ УЧАСТИЕ. ЛИЧИ СИ, ЧЕ СЕ РАБОТИ ЗА ХОРАТА И ЗА ЗЛАТАРИЦА, което не бяхме виждали от години. Много красиво и стилно! Браво, поздравления!“, са само част от коментарите в социалните мрежи.

Хората обаче обръщат внимание, че изграденото трябва да се пази и апелират към деца и възрастни да положат всички усилия за това.

Като част от проекта е изградена детска площадка с ударопоглъщащо покритие и нови съоръжения. Около нея са засадени дървета, а за родителите има пейки. Включена е и спортна площадка със саморазливно покритие за каране на ролери, игра на бадминтон и други.

Освен всичко друго беше подменена част от водопроводната и канализационната мрежа в някои участъци. Парковите осветителни тела са два вида. Ниските осветяват отделни зони и паркови елементи, а лампи на стълбове от 2,5 метра маркират централната алея и входовете към нея.

Тротоарите също са обновени. Старите плочки са заменени с нови и цветни павета, както и такива от гранит. Край административните сгради плочките са положени върху бетонна основа, за да се предотврати пропадане при евентуални разтоварителни дейности и паркиране на автомобили.

Официалното откриване на площада ще бъде през декември.

Михаил МИХАЛЕВ

Сн. Мария СТОЯНОВА

5 thoughts on “С 1 млн. лв. преобразиха изцяло площада в Златарица

 • 02.12.2022 в 9:56
  Permalink

  Всички градчета около Търново, че и селцата си направиха хубави централни части. Само В. Търново няма център. Единствен от областните градове! Инак нагласени конкурси за грозни сгради и неизпълнени предизборни обещания много!

  Отговор
 • 02.12.2022 в 11:46
  Permalink

  Също като новия център на Велико Търново.

  Отговор
 • 02.12.2022 в 18:38
  Permalink

  ДАА,, старо военно-лунен пейзаж…и няма отрговорни, но имаше мъртви.

  Отговор
 • 02.12.2022 в 18:41
  Permalink

  С тия пари щяха да си направят къщи, много бедняци.

  Отговор
 • 06.12.2022 в 17:07
  Permalink

  За 1 милион, толкова… Наблегнали са на шареното, че иначе ще има въпроси „кое е правено тук“.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *