Агенцията по храните е открила нарушения в 13 проби от млечни продукти

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) е отчела отклонения в 13 проби на млечни продукти от търговската мрежа. Това съобщиха от пресцентъра на БАБХ. 

Общо 39 проби са взети от 22 ноември за лабораторен анализ по физикохимични показатели, за установяване наличието на вложени немлечни мазнини и за определяне на количеството сухо вещество в допустимите граници. Получени са резултатите от 35 от пробите. В 22 от тях няма установени несъответствия, посочват от БАБХ.

При една от пробите с отклонения е констатирано влагане на немлечна мазнина. Останалите проби са несъответстващи на нормативната уредба по физикохимични показатели.

За установените несъответствия при направените анализи са съставени шест акта за  административни нарушения. Проверките продължават.

БАБХ започна миналата седмица и засилени проверки във връзка с предстоящия празник Никулден. До шести декември включително, ще се проверяват обектите за производство и търговия с риба и рибни продукти, складове за търговия на едро, заведения за обществено хранене, обекти за търговия на дребно, пазари и борси. Контролните органи ще обърнат специално внимание на продажбата на риба и рибни продукти на нерегламентирани места и от нерегистрирани търговци.

БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *