Читателски сигнал: Половинметрова дупка зее в центъра на В. Търново, обозначават я с туби и цветя

Вече няколко месеца дълбока дупка зее в централната част на Велико Търново. Появила се е още през лятото на ул. „Цанко Церковски“ между номера 29 и 31, в зоната за паркиране. Колко коли са спукали гума, изкривили джанти или повредили ходови части там, не е ясно, но според очевидци особено в първите дни на внезапната й поява такива инциденти са ставали по няколко на ден. За да бъде видима, дупката обикновено се маркира с туба от минерална вода, която обаче често изчезва. Преди няколко дни пък там беше „поникнал“ еднометров фикус, поставен явно от зевзеци с надеждата някоя от компетентните институции да обърне внимание.

Дупката е с диаметър около половин метър, с остри ръбове и е опасна както за колите, така и за пешеходците, особено вечер, когато е напълно невидима. От едната страна дълбочината й е педя, но от другата дъното й не се вижда. „Ето къде се е дянал фикусът, дето питате за него. Под асфалта е пропаднал…“ – живеещите в района вече обръщат всичко на майтап, макар че проблемът е сериозен и дупката е само видимата му част.

Този участък на „Цанко Церковски“ е познат на ВиК и често е разкопаван заради аварии, за последен път преди 2-3 месеца, което личи от прясно положената асфалтова кръпка. Живеещите между номера 27 и 35 твърдят, че мазите им са перманентно наводнени и всичко там отдавна е изгнило. Според потърпевши проблемът е започнал още преди 12 – 15 години, когато при асфалтирането на улицата са заличени отводнителни шахти и сега никой не знае къде са.

Дали трябва да стане голяма беля, за да се размърдат отговорните за проблема, се питат всички преминаващи оттук. В момента кратерът е половин метър, но може изведнъж да стане в пъти по-голям, имайки предвид бездънното празно пространство, което зее под тънкия асфалт.

Т. ГЕОРГИЕВА

One thought on “Читателски сигнал: Половинметрова дупка зее в центъра на В. Търново, обозначават я с туби и цветя

 • 05.12.2022 в 11:32
  Permalink

  Значи, паркинга зад Халите го преасфалтираха и направиха нова маркировка след като вие, от Борба, писахте за кратерите там. Сега сигурно пак ще оправят дупката благодарение на Вас.

  Въпросът е защо на общинските служители и конкретно на кмета е нужно да видят снимките във вестника за да се размърдат?!?

  Сериозно си мисля, че общинските служители са овладели телепортацията и не вървят или шофират по търновските улици.

  Това в рамките на шегата, обяснението е че просто не им пука.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *