Водата във Велико Търново ще поскъпне с 16,6% от 1 януари

Водата във Велико Търново да поскъпне от 1 януари с 16,6 на сто, е предложението в доклада на водните експерти от КЕВР. Това реално ще е втора промяна през годината, посочват анализаторите.

Водата ще поскъпне в общо 14 области. Най-сериозно е увеличението в Смолян, където се предлага то да бъде с 23 процента. Старата столица е на второ място заедно с Русе, където се очаква същото повишение. Поскъпването във Варна е с 9,3 на сто, в Бургас е само 5%, а във Враца – 5,67.

Откритото заседание за новите цени на водата ще бъде на 6 декември.

5 thoughts on “Водата във Велико Търново ще поскъпне с 16,6% от 1 януари

 • 05.12.2022 в 17:12
  Permalink

  Не се налапахте. Всичко по-скъпо от София. Засрамете се.

  Отговор
 • 05.12.2022 в 22:19
  Permalink

  На какво отгоре ще повишават цената на водата, не се налапаха. Даже петорно да се вдигне, качеството на услугата ще е същото. Ще протестираме пред ВИК Йовковци и ще поканим екип на националната телевизия.

  Отговор
 • 06.12.2022 в 22:15
  Permalink

  Не ми ли е срам… Водата се спира постоянно, а да не говорим, че е мръсна и пълна с боклуци…

  Отговор
 • 09.12.2022 в 11:22
  Permalink

  Престанете да увеличавате каквото и както ви падне! Заплатите не могат да компенсират инфлацията!

  Отговор
 • 13.12.2022 в 11:32
  Permalink

  „Увеличенията на водата вече са факт за много градове в България, посочи тя, а във Велико Търново от години е ясно, че има нерегулярни доставки, докато хората плащат огромни сметки.
   
  „Като се увеличава толкова цената на водата, къде отиват тези пари и защо по никакъв начин не се инвестира в остарялата инфраструктура, заради която хората имат режим на водата? Очевидно отива само за заплати, само че така не може, защото хората не могат да поемат тежестта на заплатите на работещите във ВиК“, заяви общественият защитник.
   
  Увеличението на водата във Велико Търново само за тази година е 52% и се очаква до края на 5-годишния регулаторен период да нарасне до 100%, каза Диана Ковачева.
   
  „Има нов законопроект за ВиК, но по-добре да го нямаше, трябва да ви кажа, защото той с нищо не е по-добър от сега действащия. Нищо от препоръките, които с години омбудсмана и хората очакват, не е влязло. Вътре няма никакво обвързване между цената и качеството. Няма никаква възможност хората, които получават вода с лошо качество, да им бъде намалена цената, нито някакви обезщетения. Не са дефинирани уязвимите потребители, нито има водни помощи“, посочи още тя.
   
  Ковачева вече е готова с отрицателно становище относно новия законопроект и до дни ще го изпрати в регионалното министерство.“

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *