Ще бъде предимно облачно, сутрин мъгливо, от неделя започват валежи от дъжд

През нощта ще е облачно, а в крайдунавските райони и с валежи от дъжд. Ще духа слаб вятър от североизток, а в Предбалкана – от южната четвърт. Минималните температури ще бъдат между 3 и 5 гр. За В. Търново минимална температура около 5.

В петък до обяд навсякъде ще преобладава облачно време. В районите в близост до река Дунав отново ще бъде мъгливо. След обяд от юг на север облаците ще намаляват, на много места до предимно слънчево. До обяд ще бъде почти тихо, а след обяд ще духа слаб вятър от източната четвърт. В Предбалкана след обяд вятърът ще е умерен с южна компонента и там температурите чувствително ще се повишат. Максималните температури ще са между 12 и 14 гр., а в районите с по-трайни мъгли – около река Дунав, с 3-4 градуса по-ниски. За В. Търново максимална температура около 14 гр.  Атмосферното налягане след обяд ще започне да се понижава.

Над западните и централни части на Стара планина времето ще бъде предимно облачно. Ще духа силен до бурен южен вятър. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 9 гр. Максималната на 2000 м ще е около 3 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 22.6 гр. през 2010 г., най-ниската измерена минимална температура е -10.1 през 2002 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 36 минути и ще залезе в 16 часа и 43 минути. Фаза на Луната: един ден след пълнолуние.

В събота облачността ще е променлива, но ще има и доста слънчеви часове. В районите в близост до река Дунав отново сутринта ще има мъгла, която бързо ще се разсее. Ще духа слаб до умерен вятър от югоизток. Температурите ще се повишат и минималните ще бъдат между 4 и 6 гр., а в Предбалкана, където ще духа южен вятър (фьон) до 10 гр. Максималните температури ще са между 12 и 14 гр., в крайдунавските райони с 3-4 градуса по-ниски.

През нощта срещу неделя ще завали дъжд. В неделя времето ще бъде предимно облачно с превалявания. Ще духа умерен до силен вятър от юг, който още малко ще повиши температурите.

В понеделник през страната ще преминава циклон и времето ще бъде предимно облачно с краткотрайни валежи от дъжд. Ще духа умерен вятър от запад. Температурите ще се понижат. Минималните ще бъдат между 4 и 6 гр., а максималните ще са само с 2-3 градуса по-високи.

Във вторник времето ще бъде облачно, но валежи почти не се очакват. Вятърът ще отслабне, а температурите ще останат без съществена промяна.

Сряда и четвъртък облачността ще е променлива и вероятността за валежи се увеличава. Температурите ще останат без съществена промяна.

Над западните и централни части на Стара планина в събота ще преобладава облачно време, с временно намаление на облачността в централните части. Ще духа силен до бурен южен вятър. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 9 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около 4 гр.

В неделя ще бъде облачно с валежи от дъжд. Ще духа силен до бурен южен вятър. Температурите ще останат без съществена промяна. В понеделник и вторник над планините отново ще преобладава облачно време с валежи от дъжд, а над 1500 м – от сняг. Вятърът ще отслабне и ще се преориентира от запад. Температурите ще се понижат. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 1-2 гр. Максималната на 2000 м в понеделник ще е около -1, а във вторник – около -6 гр. В сряда облачността ще е променлива, но валежи почти не се очакват. Вятърът ще бъде умерен. Максималните температури слабо ще се повишат.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *