Горещи новиниОбщество

Венцислав Ангелов става шеф на АПИ (Обновена)

Директорът на Великотърновското Областно пътно управление Венцислав Ангелов от следващата седмица ще оглави Агенция „Пътна инфраструктурата”. Рокадата на върха на Пътната агенция е след решение на министъра на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков, който, считано от понеделник, 12-ти декември, освобождава от длъжност председателя на УС на АПИ Иво Иванов. Съобщението е на пресслужбата на МРРБ. Така на негово място застава Венцислав Ангелов.

За в. „Борба“ той сподели, че назначението го е изненадало и за него научил в петък, заедно с всички. Най-големият му проблем е, че ще бъде отделен от семейството си, защото няма намерение да се изселват в София. Кой ще бъде неговият заместник все още не е ясно, тепърва ще посочи име, което трябва да бъде одобрено от регионалния министър в понеделник. Ще продължава да следи отблизо работата на Областно пътно управление – Велико Търново, защото има много проекти, които са започнати и трябва да се довършат.

Венцисав Ангелов е завършил Строителен техникум „Ангел Попов” – Велико Търново, специалност „Транспортно строителство”. Има придобита инженерна специалност от ССВСУ-ВВИСУ „Любен Каравелов” – София, както и специалност „Стопанско управление” във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”. С трудов стаж над 10 години в ОПУ – В. Търново, последните 4 той е директор на Областното пътно управление.

Венцислав Ангелов е с дългогодишен опит в сферата на строителството. 4 години е работил във водеща пътностроителна фирма в Германия.

 

Ана Райковска

One thought on “Венцислав Ангелов става шеф на АПИ (Обновена)

  • Браво! Ха дано и в Търновска област да се оправят пътищата !

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *