Здраве

Само 59 души от областта се ваксинираха срещу коронавирус за седмица

ПРИТЕСНИТЕЛНО СЛАБ ИНТЕРЕС КЪМ ИМУНИЗАЦИИТЕ СРЕЩУ COVID-19 СЕ НАБЛЮДАВА ВЪВ ВЕЛИКОТЪРНОВСКО, става ясно от данните на Регионалната здравна инспекция. За седмицата 6 – 12 декември само 59 души от областта са получили ваксина срещу заразата и се оформя тенденция за намаляване на желаещите да бъдат защитени с противовирусните препарати. В предходния отчетен период с доза да се сдобили 82-ма.

В имунизационните пунктове в региона разполагат с всички одобрени ваксини срещу COVID-19, включително и адаптираните субстанции на Pfizer/BioNTech и Моderna.

По данни на Единния информационен портал в областта са поставени общо 122 925 дози, а със завършен имунизационен цикъл са 54 103 лица.

14-дневната заболеваемост от COVID-19 продължава да намалява и към 13 декември възлиза на 24,37 на 100 хил. души население.

Здравните власти следят и настъпването на грипа. С оглед недопускане едновременното епидемично разпространение на двете заболявания с пандемичен потенциал се осъществява прецизен надзор на територията на областта. Новите случаи на грип са 35, колкото бяха отчетени и в предходната седмица.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *