Водещи новиниОбществоПавликени

Вложиха 5,8 млн. лв. в нова ВиК мрежа на Караисен и Бяла черква, хидрогеоложки проучвания търсят нови водоизточници

Павликени чества 80 години като град с богата програма през 2023 година

 

ЗАВЪРШЕН Е ПРОЕКТЪТ ЗА ПОДМЯНА НА ВОДОСНАБДИТЕЛНАТА МРЕЖА В ПАВЛИКЕНСКОТО СЕЛО КАРАИСЕН И ЧАСТИЧНО В ГРАД БЯЛА ЧЕРКВА, като инвестицията е на стойност 5,8 млн. лв. без ДДС. Това обяви в четвъртък кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов.

„Изпращаме с удовлетворение 2022 г. Реализирани бяха доста проекти, в ход са редица други. Основният проблем, за чието разрешаване се работи, е с водоснабдяването на населените места в общината. Очаква се в следващата година да бъде вече на сто процента сменена водоснабдителната мрежа в общинския център – град Павликени“, отчете инж. Манолов.

Той допълни, че се работи усилено за справяне с водната криза в общината. Предстои сключване на рамков договор за хидрогеоложки проучвания за търсене на нови водоизточници за селата Караисен, Горна и Долна Липница, Димча, Недан и Бутово. Вече е решен частично проблемът за селата Батак, Лесичери и Караисен. Има договор и проектиране за подмяна на тласкателен водопровод от друг водоизточник в землището на Стамболово с достатъчен дебит към Дъскот, който ще захрани и Лесичери. Довършва се допълнителното водоснабдяване на Върбовка.

ПОД МОТОТО „80 ГОДИНИ ГРАД ПАВЛИКЕНИ” ЩЕ ПРЕМИНЕ ИДВАЩАТА 2023 Г. Селището е обявено за град на 29 юни 1943 г. и кулминацията на тържествата ще бъде на тази дата идната година. Покана за визита ще бъде отправена към президента Румен Радев, Националната гвардейска рота и до всички почетни граждани на Павликени.

„Предвижда се концерт на световноизвестна попзвезда, оперен спектакъл в памет на Никола Гюзелев, гостуване на ансамбъл „Българе”. За традиционното посрещане на Джулай морнинг ще пристигнат групите Б.Т.Р. и „Ахат”, разкри инж. Манолов.

Той информира, че на 29 април ще бъде и поредното издание на традиционния „Празник на яйцето”.

Веселина АНГЕЛОВА

Снимки авторът

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *