Забава и знание

Знаете ли какво всъщност пушат актьорите във филмите?

Противно на това, което на някои им се иска да вярват, гледайки емблематични комедии като „Ананас експрес“ (Pineapple Express), огромната част от актьорите всъщност не пушат марихуана на екрана и от края на 90-те години на миналия век почти не е палена цигара на снимачната площадка, пише Neatorama.

Най-малкото защото употребата на наркотици е незаконна и лесно може да вкара продукцията в сериозни проблеми, кинаджиите предпочитат да заменят опасните субстанции със сходно изглеждащи реквизити. Да не говорим, че ако главите им са сериозно замаяни, актьорите определено ще имат проблем и със запомнянето на репликите си.

Младата звезда Джейм Франко, който е известен с някои доста атрактивни роли, свързани с консумацията на „трева“, пуши специални цигари, които уж трябвало да наподобяват ефекта от марихуаната без да са вредни или наркотични. Самият той обаче признава, че е изпушил огромна част от тях и не е усетил абсолютно нищо.

За ролята си в „Леон“, 12-годишната тогава Натали Портман има клауза в договора, която позволява само пет сцени с цигара в ръка и нито една сцена с вдишване или издишване на тютюнев дим.

Източник: Обекти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *