Водещи новиниЗдраве

Стягат ремонта на търновската белодробна болница

Галопиращите цени на строителните материали и евентуалната нужда от актуализация стопира много от фирмите в бранша да участват напоследък в обявените обществени поръчки. Показателно за това е и една от последните процедури, обявени от Община Велико Търново – за реконструкция в белодробната болница за обособяване на ковид отделение. Прогнозната стойност е 192 431 лв. Пазарните консултации не са предизвикали кой знае какъв интерес и подадената оферта е само една – на фирма „Стима“, дала 100 лева под основната цена.

Целта на разработката освен ковид отделението в сектор „А“ на болница „Д-р Трейман“ е и ремонт на входа на блок „Б“, който продължава да е в груб строеж, защото все още не може да се намери финансиране за довършването му. Стоманобетонната входна стълба, оставена на влиянието на външните атмосферни условия, вече е видимо увредена. Като цяло това външно стълбище за достъп до блок „Б” е в лошо строително състояние и се нуждае от репариране. Външната площадка е необезопасена – има денивелация, а не е изграден парапет.

В бъдещото ковид отделение ще бъде поставен съвременен асансьор, за който съществува шахта. Ще се изгражда и открита платформа към южното стълбище на болницата. Предвижда се ремонт на съществуващите санитарни възли в блок „А“ и подмяна на амортизираното санитарно оборудване. Ще бъдат освежени и стените в целия сектор.

Ана РАЙКОВСКА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *