Горещи новиниОбразование

Учителят Екрам Мюмюнов спечели наградата „Образователен медиатор на годината“

Учителят по физическо възпитание и класен ръководител на IX клас в Професионалната гимназия по моден дизайн във Велико Търново Екрам Мюмюнов спечели гласуването за наградата „Образователен медиатор на годината”. Той е получил одобрението на близо 2400 души, след като попадна във финалната шестица на 14 декември.

Според регламента потребителите на Фейсбук имаха право да гласуват до 30 декември за най-добър образователен медиатор, а към днешна дата Екрам Мюмюнов води в предпочитанията.

Милка Ангелова също влезе в топ 5 на най-добрите медиатори.

Младият преподавател е завършил педагогика на обучение по физическо възпитание във ВТУ ,,Св. св. Кирил и Методий“ и вече две години е образователен медиатор към професионалната гимназия. Помага активно на Ученическия съвет, който е създаден с негова помощ.

Екрам редовно се включва и в инициативи, организирани от ЦМЕДТ ,,Амалипе‘‘ като взема участие в лидерски академии, обучение на медиатори и различни кампании, в благотворителни акции. Комуникира с родителите, осигурява присъствието на децата в час. Ежедневно работи с деца, които са застрашени от отпадане от училище. За тази негова отдаденост номинацията е напълно заслужена.

В топ 5 на най-добрите образователни медиатори на годината попадна и младата Милка Ангелова. Тя завършва висшето си образование в специалност „Български език и география“ във ВТУ ,,Св. св. Кирил и Методий“. Милка е дългогодишен доброволец към ЦМЕДТ ,,Амалипе“. В момента работи като образователен медиатор в СУ ,,Владимир Комаров“ във Велико Търново. Макар и отскоро да е медиатор, тя постигна много в общността. Успя да завърне деца в училище, които трайно не са посещавали часовете.

Михаил МИХАЛЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *